Dominos
SPONSORED

Hizmette Sınır Yoktur!

Pizza sevmeyen kimse var mıdır bilinmez ama 3 milyar adedi ABD’de olmak üzere dünya genelinde senelik 5 milyar adet pizza satıldığını, her bir Amerikalının senede ortalama 46 dilim pizza tükettiğini ve sadece ABD’de 40 Milyar Dolarlık bir pizza pazarı bulunduğunu daha önce hiç duymuş muydunuz?

dominos6.jpg

Bu, dudak uçuklatacak kadar yüksek rakamın 10 Milyar Dolarlık kısmının ise “Paket Servis” olarak gerçekleşmekte olduğunu ekleyelim.

Pazarın bu denli büyük olması ve talebin her geçen gün artması dev pizza markalarını pazar paylarını arttırmak adına çoktan harekete geçirmiş bile.

Amerika genelinde 5.000 restoranı ve 4 Milyar Dolarlık cirosu ile devler liginin en önemli oyuncularından olan Dominos Pizza, geçtiğimiz günlerde kendi üretimi olan yeni paket servis aracı Dominos DXP’i kullanıma sürdü.

dominos7

Alanında bir ilke imza atan bu öncü aracın en önemli özelliği, içine monte edilmiş olan fırın. Evet yanlış duymadınız arabaların içinde fırın var.

Bu özel dizayn fırınlar pizza pişirmek için kullanılanlardan değil elbette ama yolculuk süresince pizzayı sıcak tutarak müşterilere “dumanı üstünde” pizza ulaştırmayı hayal olmaktan çıkartıyor.

Şuan için deneme aşamasında olan ve 100 adet DXP ile ülke genelinde hizmet veren Dominos, çok yakında tüm paket servis operasyonunu bu araçlar ile yapmayı planlıyor.

Bu deneme sürecinde Florida eyaletinde sadece Orlando’da kullanılan DXP’ler çok yakında Miami’de de hizmet vermeye başlayacaklar.

Ee, ne demişler “hizmette sınır yoktur” hele de konu pizza ise.