jetblue
SPONSORED

Yaşayan Efsane…

“The Biltmore Hotel”

Coral Gables bölgesinde bulunan The Biltmore Hotel, kelimenin tam anlamıyla Miami’nin yaşayan efsanesidir.

b10_

Schultze ve Weaver tarafında yapılan mimari proje, John McEntee Bowman ve George Merrick adlı yatırımcılar tarafından Biltmore otel zincirinin bir halkası olarak 1926 yılında hayat geçirilmiştir.

Bu güzel bina tamamlanışından 1928’a kadar 96 metre boyu ile Florida’nın en yüksek binası ünvanına da sahip olmuştur.b8_The Biltmore Hotel, 1996’da “Ulusal Tarihi Anıt” kapsamında korumaya alınmıştır.

Bazı çevrelerce perili olduğu bile iddia edilen bu eşsiz binanın havuzu bir zamanlar dünyanın en büyük havuzu olarak bilinmekle birlikte, Tarzan filmleri ile tanınan ünlü aktör Johnny Weissmuller’in ilk gençlik yıllarında can kurtaran olarak çalıştığı yerdir.

b9_

Bad Boys, CSI:Miami, Miami Vice gibi çok bilindik bir çok dizi ve filme de ev sahipliği yapan bu tarihi otel, şampiyon golfçü Donald Ross tarafından dizayn edilmiş 18 delikli muhteşem bir golf sahası da sahiptir.

1.100 m2’lik Spa’sı ise otelde konaklayan özellikle bayan misafirlerin gözdesi olmayı başarmıştır.

2009 yılından beri otel bünyesinde açık bulunan “Mutfak Sanatları Akademisi”nde hem yetişkinlere hem de çocuklara ünlü şefler tarafından yemek kursları verilmektedir.

b7_

Dünyaca ünlü bir çok yıldızın, sporcunun, politikacının, ve de kraliyet ailesi mensuplarının kaldığı otelde 130’u suit olmak üzere toplam 275 oda, 5 farklı Restaurant, 2 adet Bar ve 2 Cafe bulunmaktadır.

Biltmore_Hotel_.jpg

Otelde kalan ünlü Türkler kimlerdir bilinmez ama diğer ünlü konuklar arasında; Amerikan Başkanı Franklin D. Roosevelt, Windsor Düşü ve Düşesi, Ginger Rogers, Judy Garland, Bing Crosby ve Al Capone sayılabilir.

b5_

Otelde ayrıca kapalı ve açık 7.500 m2 toplantı, davet ve konferans alanı mevcuttur.

Bu eşsiz otelde kalmıyor olsanız dahi o muhteşem manzaralı havuz başında bir kahve içmek için bile uğramaya değer.

Bizden söylemesi…

LetsMiami.Com